Известие

Collapse
No announcement yet.

Шашми с Дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    А ако има проблем с ЕГР-а кво правиме,недейте да говорите наизуст
    EGR съм го изолиралирал електронно,интересува ме попринцип колко е приблизителния диапазон на работа на дебитомера(от 300 до ?!?!///премерено с фиатЕцуСкан или алфадилг.... )защото колата е мудна в на4алото и към края също

Comment

Какво е значението къде има проблем ?
      Нали говорим за стоиности при изправен мотор !
      При мен с фиатекускан показва колко въздух засмуква и паралелно от колко се нуждае мотора за правилна смес. На празен ход е около 300 при нужни 300 ,подване на газ на 4200об ми дава,че се нуждае 1000/1100 а дебитомера ми отчита,че влиза окло 650 възможно е самата програма да дава отклонение.
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ще се радвам, ако някой сподели какви наистина трябва да са нормалните стойности, които трябва да показва дебила...

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
          При мен с фиатекускан показва колко въздух засмуква и паралелно от колко се нуждае мотора за правилна смес. На празен ход е около 300 при нужни 300 ,подване на газ на 4200об ми дава,че се нуждае 1000/1100 а дебитомера ми отчита,че влиза окло 650 възможно е самата програма да дава отклонение.
          Подобни са стойностите и при мен. Обаче и за момент не съм се усъмнил в дебитомера, при положение, че знам какви лайна имам в смукателните колектори заради пустия му ЕГР (който пък работи!). Когато си сменях термостата се наложи да сваля доста неща около него и видимо сечението на тръбите беше станало наполовина заради натрупаните сажди. При Подаване на газ, докъм 600-650кг/ч стойностите на Засмукания въздух и на необходимия успяват да се настигнат, но нагоре започват да се разминават сериозно -при необходими 1300кг/ч, подаваният въздух продължава да си е 600-650 и толкоз. Смятам, че това е обяснимо. Не мога да намеря време обаче да разглобя колекторите и да почистя всичко.

Comment

А да не би тези стойности да са mg/i (милиграм за цикъл на цилиндър)? Хм?
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А, ми, като нищо! Просто копирах дименсиите наготово от предишните постове на колегите без да се замисля. Всъщност не знам какво е измерението, но цифрите са такива.

Comment

Моя съвет е да ги гледате тези цифрички в движение под товар Току виж се получили по-смислени данни
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ми кажи нещо за моите, които са под товар и то як

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                    Ми кажи нещо за моите, които са под товар и то як
                    Спам, какво друго може да се каже ?!?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                      Спам, какво друго може да се каже ?!?
                      Защо спам?
                      Колегата пита какви стойности дава деб 180. Аз качих данни за моята кола, а дали ще му вършат работа - не знам.

Някой нещо каза ли, на въпроса му относно дебита?

Едни ремонтират, други продават - не искат да дават Know how... и са си прави. Аз каквото знам го казвам, пък дали е така... не претендирам!

Comment

Working...
                      X